Pääsitkö opiskelemaan luonnontieteitä Kumpulaan? Onneksi olkoon!

Tervetuloa Kumpulan matemaattis-luonnontieteelliselle kampukselle ensimmäisen vuoden opiskelija, eli fuksi! Fuksi- ja tuutorivastaavamme Jesse, Inka ja Kia pitävät huolta teistä ja vastaavat kysymyksiinne. Erityisesti matematiikan, fysiikan ja kemian opettajaopiskelijat tulevat tutustumaan heihin, sillä he vetävät Kumpulan ainejärjestö Limeksen alla toimivaa Liitu-kerhoa sekä luotsaavat MaFyKe-opeopiskelijoiden tuutoreita. Liitu aloitti toimintansa vuonna 2019, mutta on siitä huolimatta aktiivinen Instagramissa (@liitukerho) ja facebookissa (Liitu-kerho). Seuraa myös Limeksen omaa Instagramia ja facebookia @limesry.

Lataa tästä Limeksen fuksiopas:
Älä hätäile -opas

Limes ry on kaikkien Kumpulassa opiskelevien ainejärjestö. Järjestämme lukuvuosittain monia tapahtumia, mm sitsejä erilaisilla teemoilla (joista suosituimpana mainittakoon syksyllä järjestettävät fuksisitsit), Limeksen appron (lokakuun ensimmäisenä keskiviikkona), elokuvailtoja sekä baaribileitä yhdessä muiden järjestöjen kanssa (Extempore, Laskuhumala, Vappureha).Limes haluaa tarjota uusille opiskelijoille hyvän kokemuksen opiskelijaelämän aloittamisesta! Kaikissa tapahtumissa on tarkoitus pitää hauskaa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tapahtumiin ja toimintaan!

Limes kustantaa myös oppikirjoja. Tällä hetkellä meillä on iso valikoima fysiikan sekä matematiikan kirjoja (muiden alojen kirjoja meillä ei juurikaan ole, mutta jos sinulla olisi ehdotus millainen kirja meidän kannattaisi painattaa, ota yhteyttä hallitukseen).

Monella kurssilla käytetään Limeksen painattamia kirjoja materiaalina, mutta osa ei ole enää virallisia kurssikirjoja. Nämä ovat silti hyviä oppimateriaaleja. Kurkkaa valikoima nettikaupastamme tai tule käymään toimistolla.

Limeksellä on toimisto Exactumin huoneessa C132. Toimistolla päivystetään yleensä kerran viikossa. Aukioloajat vaihtelevat ja joka viikosta ilmoitetaan kotisivujemme etusivun alaosassa. Toimistolla myymme painattamiamme kirjoja sekä haalarimerkkejä. Tämän lisäksi on jäsenille ilmaista kahvia ja teetä (ja jos onni lykästää niin jotain pientä purtavaakin). Tila on myös rauhallinen vaikka opiskelulle! Kulkuohje: C132 sijaistee käytävällä, joka on vastapäätä Exactumin unicafeeseen vieviä portaita, ensimmäinen ovi oikealla.

Limeksen jäseneksi voi liittyä toimistolla tai nettikaupan kautta. Jäsenyys lukuvuodelle maksaa vaivaiset 2€. Jos ostat jäsenyyden netin kautta, muista tulla hakemaan jäsentarrasi toimistolta!

Jos innostut järjestötoiminnasta ja haluaisit lähteä mukaan, tule rohkeasti hallituksen kokoukseen (kokouksista ilmoitetaan facebookissa ja sähköpostilistallamme) tai nykäise limettiä (limesaktiivia) hihasta esim. jossain tapahtumassa.

————————————————————

Käy seuraamassa meitä
Facebook
Instagram

————————————————————

Termejä:

Sitsit = akateemiset pöytäjuhlat, joissa syödään kolmen ruokalajin illallinen ja lauletaan juomalauluja. Yleensä pukukoodi on cocktail, eli miehillä puku ja naisilla polvipituinen mekko.

Appro = Baarikierros, jossa jokaisesta juomasta saa leiman ja tarkoituksena on kerätä aina tietty määrä leimoja, jotta saa suorituksesta haalarimerkin. Alkoholillisista ja -holittomista juomista saa leiman. Baareissa on yleensä tarjouksia approkansalle.